جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز: 98

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

محتوای مطلب

مقدمه

پس از رفع نیازهای فیزیولوژیک، نیاز به امنیت جزء اساسی‌ترین نیازهای بشر برای ادامه حیات است. امنیت، ابعاد گسترده‌ای دارد که بزرگترین بعد آن به سرزمینی مربوط می‌شود که در آن زندگی می‌کنیم و اصطلاحا امنیت اجتماعی نامیده می‌شود. در این مقاله به بررسی کلی وظایف پلیس امنیت عمومی خواهیم پرداخت.

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

اگرچه برقراری امنیت اجتماعی، همکاری تک‌تک افراد جامعه را می‌طلبد اما برای رفع این نیاز اساسی، لازم است ارگانی خاص، تامین امنیت اجتماعی را برعهده بگیرد تا به صورت سازمان‌دهی‌شده و در قالب قواعد و ضوابطی خاص، این مهم به انجام برسد.

پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا یا همان پلیس امنیت که با نام اختصاری پاوا شناخته می‌شود، نهادی است که در کشور ما وظیفه برقراری امنیت اجتماعی را بر عهده دارد. دایره فعالیت پلیس امنیت (پاوا) و مصادیق و شمول آن بسیار گسترده است. در ادامه تلاش می‌کنیم حتی‌الامکان این نهاد ویژه را به شما معرفی نماییم و آگاهی‌های لازم را در این باره به شما ارائه دهیم.

پلیس امنیت عمومی فراجا

فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی بنا به اقتضای شرایط جامعه و برای اینکه وظیفه خویش را به نحو احسن به انجام برساند، اخیرا به دو واحد تخصصی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی و سازمان اطلاعات فراجا تقسیم شده است.

پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا یا همان پاوا که واحدی تازه تاسیس از فرماندهی انتظامی است و پیش از این تحت عنوان معاونت اطلاعات ناجا فعالیت داشت، اکنون یک واحد تخصصی پلیس محسوب می‌شود که وظیفه کنترل نظم و امنیت در کشور را بر عهده دارد.

وظایف پلیس امنیت عمومی

وظیفه اصلی پلیس امنیت عمومی، کنترل نظم و برقراری امنیت عمومی در کشور است. کنترل نظم و امنیت کشور، مفهومی کلی است و خود به زیرشاخه‌هایی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

نظارت بر اماکن عمومی، کشف سلاح‌های جنگی و غیرمجاز، صدور و کنترل گذرنامه در پایانه‌های مرزی و فرودگاه‌های بین‌المللی، جمع‌آوری اراذل و اوباش سطح یک، حفاظت از اماکن دیپلماتیک و مجموعه‌ای دیگر از اقدامات اطلاعاتی که از مهم‌ترین آن ‌ها می‌توان به یگان‌های امنیت اخلاقی(گشت ارشاد) اشاره نمود.

بر اساس دستورالعمل نیروی انتظامی، تعدد جرایم در سطح‌بندی اراذل و اوباش، تاثیر مستقیم دارد. در صورتی که متهم مرتبا به جرم خود ادامه دهد، نوچه‌ پروری کند، سایر متهمان را دور خود جمع کند، هدایت نزاع و درگیری‌ها را برعهده گیرد و عامل ایجاد رعب و وحشت در مردم شود، وارد سطح یک اراذل و اوباش می‌شود.

یگان امنیت اخلاقی(گشت ارشاد)

از بین وظایف پلیس امنیت، که در قسمت قبل ذکر شد شاید تنها موردی که نیاز به توضیح بیشتر دارد بحث امنیت اخلاقی باشد؛ زیرا سایر موارد مذکور تا در موقعیت آن قرار نگیرید نیاز چندانی به شناخت چند و چون آن ندارید.

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

اما مبحث امنیت اخلاقی از یک سو به دلیل اهمیت ویژه‌ای که دارد و از سوی دیگر با استناد به ضرب‌المثل علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد، موضوعی است که لازم است پیش از آنکه (به هر دلیلی یا تحت هر شرایطی) در معرض آن قرار بگیرید شناختی هر چند مختصر نسبت به آن حاصل کنید.

امنیت اخلاقی موضوعی است که همواره کانون توجه افراد و نهادها و سازمان‌های مختلف بوده است. همه ما می‌دانیم جامعه در حقیقت یکایک افراد یک کشور یا ملت هستند که بر اساس قواعد و قوانین نوشته یا نانوشته در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، و تا زمانی که امنیت افراد تامین نشود، جامعه ایمنی وجود نخواهد داشت .

🔍برای مطاله مقاله پلیس راهور و سامانه ارائه خدمات آنلاین پلیس می‌توانید اینجا کلیک کنید.

پلیس امنیت اخلاقی موظف است با محافظت از جامعه در قبال آسیب‌ها و تهدید‌های احتمالی و در صورت لزوم از طریق برخورد با اخلالگران امنیت اخلاقی، نظم و امنیت اخلاقی را در جامعه برقرار و از ارزش‌های دینی و انقلابی محافظت نماید.

مصادیق ورود پلیس امنیت اخلاقی چیست؟

علیرغم اقتدار پلیس و حساسیت موضوع امنیت اخلاقی، پلیس امنیت تنها در مواردی ورود می‌کند که قانون به وی اجازه دهد و نصّ قانون وظیفه وی را مشخص نموده است در غیر این صورت، حل مشکل امنیت اخلاقی افراد، از طریق کانال‌های دیگر و توسط سایر مراجع قابل پیگیری می‌باشد.

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

برخی از مصادیق ورود پلیس امنیت اخلاقی عبارت است از:

  • مبدل‌گرایی
  • دستگیری باندهای فحشا
  • استفاده از مدل‌ها و مانکن‌های زنده
  • برگزاری مجالس پارتی
  • استفاده از لباس‌های منافی عفت و شان و فرهنگ جامعه
  • بدحجابی و بی‌حجابی افراد در اماکن عمومی که خودرو هم شامل آن می‌شود
  • استعمال مشروبات الکلی
  • فساد در محیط‌های آموزشی (که بسته به مکان‌ها و اقوام و فرهنگ‌های مختلف مصادیق آن متفاوت است)
  • مقابله با مجرمان و سوءاستفاده‌کنندگان از فضای مجازی و…

با اینکه تمام موارد فوق در حیطه وظایف پلیس امنیت است اما با تقسیم وظایفی که در این یگان صورت گرفته، رسیدگی به موارد مذکور به پلیس گشت ارشاد خیابانی که خود زیرمجموعه دیگری از پلیس امنیت نیروی انتظامی است، محول شده است.

آیا تعهد در پلیس امنیت اخلاقی سابقه کیفری محسوب می‌شود؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که زمانی که شخصی برای اولین بار مرتکب جرم ‌می‌شود آیا تعهدی که از وی گرفته می‌شود برای وی ایجاد سابقه کیفری می‌کند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که خیر. صرف تعهد به پلیس امنیت اخلاقی برای فرد سابقه کیفری محسوب نمی‌شود و فقط تعهد اخذشده نزد پلیس امنیت باقی می‌ماند.

کدهای تخلف پلیس امنیت اخلاقی چیست؟

از یک سو برای عدم آشکار شدن جرم افراد و از سوی دیگر جهت سهولت در فعالیت پلیس و تسریع در روند امور، کارشناسان پلیس امنیت اخلاقی، برای هر تخلف کد خاصی در نظر گرفته‌اند که در ادامه با برخی از این کدها آشنا می‌شوید.

پلیس امنیت عمومی؛ پاوا کجاست؟

  • کدهای شماره ١۴ و ١۵ که از جانب پلیس امنیت برای اشخاص ارسال می‌شود، کدهای مربوط به کشف حجاب در ماشین است.
  • دریافت کد ١۶ نشانه پوشش نامناسب در خودرو و انجام روابط نامشروع توسط فرد خاطی است.
  • کد شماره ١٧ برای افرادی ارسال می‌شود که حیوان خانگی در خودرو آنها مشاهده شده یا آلودگی صوتی ایجاد کرده‌اند.
  • کد شماره ١٨ کدی است که افراد بخاطر ترددهای مستمر یا به اصطلاح عامیانه دور دور کردن دریافت می‌کنند.
  • ارسال کدهای ٣٣ و ٣۵ از جانب پلیس امنیت هم زمانی صورت می‌گیرد که شخص مرتکب روزه‌خواری یا استعمال دخانیات در سطح جامعه شده باشد.

توصیه‌های قبل از مراجعه به پلیس امنیت اخلاقی

  • حتما پیش از ساعت ١٨ عصر به پلیس مراجعه کنید.
  • قبل از مراجعه به پلیس اخلاقی، خلافی خودرو خود را تسویه کنید.
  • هنگام مراجعه به پلیس اخلاقی مدارک شناسایی ماشین(کارت ماشین، گواهینامه و بیمه‌نامه) را حتما به همراه داشته باشید.
  • پیش از مراجعه به پلیس امنیت عمومی، از رفتن به سفر خودداری کنید؛ زیرا ممکن است در شهر مقصد، خودرو شما توقیف شود.
  • توجه داشته باشید شخصی که به پلیس امنیت مراجعه می‌کند حتما باید یا مالک خودرو یا وکیل قانونی وی باشد.
  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

سوالات متداول

پاوا کجاست؟

پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا یا همان پلیس امنیت که با نام اختصاری پاوا شناخته می‌شود، نهادی است که در کشور ما وظیفه برقراری امنیت اجتماعی را بر عهده دارد.

وظایف پلیس امنیت عمومی چیست؟

وظیفه اصلی پلیس امنیت عمومی، کنترل نظم و برقراری امنیت عمومی در کشور است.

کد های تخلف پلیس امنیت اخلاقی چیست؟

کدهای شماره ١۴ و ١۵، کد ١۶، کد شماره ١٧، کد شماره ١٨، کدهای ٣٣ و ٣۵ که در مورد همه آنها در مقاله صحبت کرده ایم.

3 پاسخ

  1. با سلام و خدا قوت
    پيشنهاد ميشود با توجه به نا امني در حوزه سرقت تلفن همراه با ايجاد تله در محله هايي كه تلفن قاپي بيشتر انجام ميشود بصورت ماموران در لباس مبدل از تلفني كه در حقيقت از يك وسيله كنترل از راه دور ميباشد در حال تلفن زدن كه جلب توجه سارقين را نمايد و تلفن را قاپ بزنند و مامور دستگاه روبوده شده را فعال كند مثلا دود زا يا… مواردي كه شما خادمين بهتر ميدانيد ريسك اين عمل را بالا ببريد و از طريق رسانه ها اعلام كنيد تا سارقين ريسك بالاي اين كار را بفهمند

  2. سلام و عرض خسته نباشید
    متاسفانه در شهرستانها و در محلات کوچک، اراذل نوپا در حال شکل گیری بوده و هستن. از جرائم کوچک شروع و در صورت عدم برخورد جری تر شده و دست به اعمال بدتر و شدیدتر میزنن.
    لطفا سامانه ای طراحی کنین بطور کلی برای چنین مواردی که نیازی به شکایت شخصی نیست و صرفا گزارش نیاز هست و ممکنه شهروندان در قالب گزارش کتبی بتونن و بخوان جزئیات دقیقتری از این معضل و یا حتی جرائم دیگه گزارش بدن.

  3. سلام و عرض ادب لطفا نظارت بیشتری روی شبکه های اجتماعی داشته باشین کسانی که ساکن ایران هستن با ساخت کلیپ های مستهجن به ترويج فساد هست منظورم عادی سازی هست . این افراد با تعداد بالای فالور آزادانه دارن کار می کنن چطور هست که نیروی انتظامی هیچ اقدامی انجام نمیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *