جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف ایران؛ تشخیص شهر از روی کد پلاک

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 1








مقدمه

شما در این صفحه میتوانید استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف را مورد بررسی قرار دهید و متوجه شوید که هر شماره پلاک مربوط به کجا است. علاوه بر آن ما در این مطلب به صورت جامع به بررسی تمامی موارد پلاک در کشور عزیزمان خواهیم پرداخت.

پلاک خودرو نشان دهنده آن است که خودرو متعلق به کدام شهر و کشور است و به نام چه کسی است و اینکه خودرو مربوط به کدام استان است و در چه تاریخی پلاک آن صادر شده است. این نکته را در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان دو خودرو پلاک یکسانی ندارند.

استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف

پلاک خودرو یک قاب مستطیلی فلزی است که به پشت خودرو نصب می شود. در همه کشورها برای وسایل نقلیه نیاز به ثبت پلاک می باشد. پلاک خودرو براساس رنگ، کد، حروف و اعداد تقسیم می شود تا بهتر شناسایی شود.

تاریخچه پلاک در ایران

قبل از ورود خودرو به ایران، نصب پلاک رواج داشته است. از زمان وثوق الدوله بر روی گاری ها و درشکه ها نصب شده و شهرداری نظارت این کار را بر عهده داشته است.

استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف

در سال 1305 اولین شماره پلاک برای نخستین خودرو در ایران صادر شد و هر کدام از این پلاک ها، دارای اطلاعات زیر می باشند. نام کارخانه، شماره پلاک عقب و جلو، پلاک مالیات، آدرس مالیاتی و دو مورد دیگر هم به شماره پلاک اضافه شده است.

⚡پلاک های طرح ملی، پلاک هایی هستند که از دهه 80 و در سطح خیابان ها می بینیم. این پلاک ها براساس نوع خودرو و محل سکونت پلاک صادر می شود.

انواع پلاک خودرو

  • پلاک خودرو شخصی

این پلاک ها به رنگ سفید و به شکل مستطیل است و از چپ به راست خوانده می شود که شامل یه عدد دو رقمی و یک حرف الفبا و یک عدد سه رقمی و در آخر یک کادر مربعی شکل که یک عدد دو رقمی که محل صدور پلاک است را نشان می دهد. این پلاک ها را میتوان با استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف مورد بررسی قرار داد.

  • پلاک سیاسی

این پلاک ها مخصوص خودرو های سفارت می باشد و صاحبان این خودرو ها می توانند بدون عوارض، واردات خودرو انجام دهند. حرف میانی در پلاک دیپلمات ها (D) و برای سفارتخانه ها (S) می باشد.

  • پلاک ترانزیت

این پلاک ها فقط یکبار صادر می شوند و برای خودرو هایی است که به صورت بین المللی تایید شده اند به کار می رود و اعتبار آن تا پایان عمر همان وسیله نقلیه می باشد.

  • پلاک گذرنامه موقت

این پلاک ها برای خودروهایی که از مناطق آزاد تجاری وارد کشور می شوند کاربرد دارد. این خودرو ها فقط مدت محدودی می توانند در کشور تردد داشته باشد. حرف وسط پلاک آن (گ) است و تاریخ در قسمت پایین کادر مربع شکل به پلاک اضافه شده است.

  • پلاک معلولین و جانبازان

در این پلاک به جای حروف داخل پلاک از نماد ویژه معلولین و جانبازان استفاده می شود و اخیرا به جای نماد معلولین از حرف (ز) استفاده میکنند و در مکان هایی که امکان پارک برای این پلاک ها امکان پذیر نیست، مکان های مخصوصی برای معلولین و جانبازان در نظر گرفته می شود.

از شماره 11 تا 49 برای افراد جانباز و از 51 تا 99 برای افراد معلول در نظر گرفته می شود.

  • پلاک تاکسی

رنگ این پلاک زرد رنگ است و حرف وسط آن (ت) به معنای تاکسی است و بالای آن کلمه TAXI به صورت لاتین درج شده است. اعداد و حروف این پلاک ها مشکی است که بر روی قاب فلزی زرد رنگ نوشته شده است.

  • پلاک عمومی

این پلاک به وانت، تریلی، اتوبوس و مینی بوس تعلق دارد و حروف آن بر روی قاب فلزی زرد رنگ است و حرف وسط آن (ع) به معنای عمومی چاپ می شود.

  • پلاک کشاورزی

این پلاک متعلق به ماشین آلات کشاورزی، تراکتور و کمپاین و… می باشد و اعداد و حروف آن مشکی است که بر روی قاب زرد رنگ چاپ می شود و حرف (ک) به معنای کشاورزی است.

  • پلاک دولتی

رنگ این پلاک ها قرمز رنگ است و برای ماشین هایی که مربوط به ادارات هستند مانند(سواری، اتوبوس، مینی بوس و…) به کار می رود و حرف وسط آن (الف) به معنای اداری است و اعداد و حروف پلاک سفید رنگ می باشد.

  • پلاک نظامی

برای هر ارگان و سازمان نظامی، رنگ پلاک و حرف وسط متفاوت است. برای خودرو های نیروی انتظامی رنگ پلاک سبز رنگ است و اعداد و حروف آن سفید رنگ می باشد و حرف وسط آن (پ) است.

استعلام پلاک خودرو شهرهای مختلف

برای وزارت دفاع رنگ پلاک آبی و حروف و اعداد داخل آن سفید رنگ و حروف وسط آن (ز) است. برای ارتش رنگ پلاک قهوه ای و رنگ و اعداد و حروف مشکی و حرف وسط آن (ش) است. برای سپاه رنگ پلاک سبز و رنگ و اعداد و حروف سفید و حرف وسط آن (ث) است و برای ستاد کل فرماندهی نیروهای مسلح، رنگ پلاک آبی و حروف و اعداد آن سفید رنگ و حرف وسط آن (ف) است.

  • پلاک تاریخی

پلاک این خودرو ها به سه قسمت تقسیم شده است. مستطیل سمت راست که عبارت (تاریخی) قید شده و قسمت پایین آن شماره پلاک و در قسمت چپ عبارت ایران نوشته شده که در قسمت پایینی آن یک عکس از بناهای تاریخی درج شده است.

خودرو نفیس: خودروهایی که بیش از 50 سال پیش تولید شده اند.

خودرو قدیمی: خودروهایی که بیش از 35 سال پیش تولید شده اند و از نظر مهندسی بی نظیر هستند.

  • پلاک ویژه

پلاک‌ ویژه برای خودرو افراد با نیاز های ویژه نصب میشود. ابعاد این پلاک‌ها مانند پلاک‌های عادی است. یک نکته مهم این است که به جای حروف و اعداد، یک علامت خاص(مانند معلول، نابینا و ناشنوا) برای نمایش شماره پلاک استفاده می‌شود.

  • پلاک موتور سیکلت

این پلاک ها پشت موتور نصب شده است و دارای عدد 3 رقمی بالای پلاک است که نشان دهنده آن است که مربوط به کدام استان است و عدد 5 رقمی زیر آن که مربوط به خود موتور است.