جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد امتیاز: 115

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

محتوای مطلب

مقدمه

قیمت مسکن در ایران هر ساله به دلایلی از قبیل تورم، مصالح ساختمانی، رکود و افزایش قیمت زمین رو به افزایش می‌باشد که این موضوع باعث شده هر سال خانواده ها برای خرید خانه و حتی اجاره کردن خانه ای با حداقل امکانات ناامید و ناامیدتر شوند. آن هم در شرایطی که طی برسی های انجام شده از سال 1389 قیمت میانگین خانه در تهران متری یک میلیون و ۱۸۳ هزار تومان بوده که قیمت مسکن در سال 1403 و 1402 به 75 میلیون تومان رسیده است.

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

این یعنی بیش از2500 درصد افزایش قیمت! پس با توجه به کاهش قدرت اقتصادی مردم تقاضا کمتر و کمتر شده و مردم به حاشیه های شهر و حتی خانه های اشتراکی روی می آورند. هرچند کاهش قیمت مسکن تا حدود زیادی محال میباشد اما در این مقاله ما راهکار های دولت برای ثبات قیمت مسکن را برسی خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید…

دلایل افزایش قیمت مسکن

  1. مصالح ساختمانی و نیرو کار: هرساله قیمت سیمان، ماسه و دیگر مصالح مورد نیاز برای ساخت یک مسکن رو به افزایش است پس بدیهی می‌باشد که قیمت مصالح و کارگر روی قیمت خانه تاثیر مستقیم دارد.
  2. تاثیر قیمت زمین بر مسکن: بدیهی است که مساحت و قیمت زمین بر قیمت مسکن تاثیر دارد.
  3. عرضه و تقاضا: با توجه به بند اول که گفته شد، بالا رفتن قیمت برای سازندگان مسکن ممکن است مشکلاتی ایجاد کند پس با کاهش عرضه و افزایش تقاضا قیمت خانه افزایش می‌یابد و همینطور برعکس آن ممکن است رخ دهد و با افزایش عرضه بطوری که جوابگوی تقاضا باشد قیمت مسکن ثابت یا کاهش می یابد. (مانند نهضت مسکن ملی توسط دولت)
  4. نرخ ارز: هر عملی که باعث ثبات قیمت ارز در بازار شود، می‌تواند بر کاهش اثرات منفی در عرضه و تقاضای مسکن موثر باشد.

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

حال درباره تغییر قیمت مسکن در سال 1403 کمی بیشتر بحث میکنیم…

نرخ تورم کشور در آبان ماه ١٤٠٢ برابر ٤٤.٩ درصد است ولی آنچه که ملموس می‌باشد حداقل 50 درصد است! و در سال 1403 پیش بینی میشود که این نرخ تورم به بالای 50 درصد برسد. حال ما خوشبینانه به این قضیه نگاه میکنیم که نرخ تورم در سال 1403 به 50 درصد برسد و با افزایش 20 درصدی دستمزدها و افزایش مالیات در سال 1403 (که جهت کم کردن تورم است) پیش بینی می‌شود که مردم بیشتر از قبل دچار مشکلات اقتصادی و مسکن شوند.

راهکار های دولت در سال 1403 برای ثابت یا کاهش قیمت مسکن

دولت برای کنترل قیمت مسکن در سال 1403 شش راه حل انتخاب کرده است:

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

  1. مالیات بستن به خانه های خالی: برای افرادی که تعداد زیادی خانه دارند و همینطور برای دلال هایی که املاک خود را خالی نگه داشته تا در زمانی که قیمت ها افزایش پیدا میکند بفروشند. با این کار افراد سودجو سود زیادی در قبال فروش و… بدست نیاورده و دست دلال ها کوتاه میشود.
  2. نظارت بر امور بنگاه های املاکی: بنگاه های املاک معاملاتی از قبیل رهن، اجاره، فروش انجام میدهند که با نظارت شدید دولت در سال 1403 روبرو خواهند شد.
  3. بهبود سامانه ملی املاک: این سامانه طی 3 سالی که فعال شده است دائم درحال بروز رسانی می‌باشد و ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان دو فایده بزرگ دارد که اولین فایده آن، جلوگیری از کسب سود نامتعارف و دلالی در بازار مسکن است. دومین فایده آن، این است که ارائه ی خدمات به شکل آنلاین و ساده تری صورت می گیرد و مردم کافی است به این سامانه مراجعه نمایند.
  4. اسکان تنظیم پلتفرم‌های آنلاین

🔍در بند های 3 و 4 سامانه ای برای ثبت خرید و اجاره و رهن می‌باشد.

  1. واگذاری زمین و مسکن: باز هم از آنجایی که معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از 219 هزار و 395 واحد نهضت ملی مسکن و واگذاری 330 هزار قطعه زمین به خانواده‌های دارای ۳ فرزند خبر داد میتوانیم به خانه دار شدن جوانان و رفع مشکل کمبود مسکن امیدوار بود.
  2. وام ودیعه مسکن: وزیر راه و شهرسازی، در شش ماهه امسال تنها ۴۳ هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفتند که نسبت به تعداد درخواست‌کنندگان، آمار بسیار کمی است. علاوه بر این، وام ودیعه با مبلغ سال قبل پرداخت می‌شود، در حالی که مجلس خواستار دو برابر شدن این مبلغ بود.

منتظر افزایش قیمت مسکن باشیم؟

حالا بنظر شما وضعیت مسکن در سال آینده چگونه خواهد بود؟ آیا با این روند قیمت های مسکن ثابت یا کاهش میابد؟ یا باز هم به روند افزایشی خود ادامه میدهد؟ معاون ویژه وزیر راه و شهرسازی درباره تاخیر در روند ساخت مسکن گفت:

“فرقی نمی‌کند که این آسیب به پروژه‌ها در کدام دولت رخ می‌دهد و باید سعی کنیم این آسیب را کمتر کنیم چون در آخر این آسیب به پروژه و مردم زده می‌شود. سیاست ما این است که فقط در زمانی که زمین آماده است پروژه را اجرا کنیم نه اینکه ابتدا از مردم پول بگیریم و قدرت خرید مردم کاهش یابد و سپس پروژه را شروع کنیم.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: “از 800 هزار واحد از واحدهای نهضت ملی مسکن که قرار بود در روستاها اجرایی شود 166 هزار واحد و در شهر ها 188 هزارواحد دردست ساخت می‌باشد.”

قیمت مسکن در سال 1403؛ راهکارهای دولت و چالش های پیش رو

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: “تا اخر امسال ۱۲۰ هزار واحد که ۱۰۰ هزار واحد آن روستایی و ۲۰ هزار واحد آن شهری میباشد تحویل داده می‌شود.

🔍برای مطالعه مقاله وام مسکن، سود 2 الی 20 درصد با قید شرایط میتوانید از اینجا اقدام نمایید.

و با توجه به گفته هایی که ارایه شد و با کسادی بازار و کاهش حجم سرمایه‌گذاری که باعث عدم تعادل عرضه و تقاضا میشود و پس باید شاهد افزایش قیمت مسکن ها باشیم؟ نباید اقدامات دولت را نادیده گرفت هرچند ممکن است باعث کاهش قیمت مسکن نشود (یا کاهش جزیی داشته باشد) اما ممکن است تاثیر خود را در روند قیمت مسکن بگذارد و باعث ثبات آن شود. در آخر امیدوارم هیچ خانواده ای بی نصیب از مسکن نماند.

  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

سوالات متداول

عوامل اصلی تغییرقیمت مسکن کدامند؟

قیمت مسکن هر ساله به دلایلی از قبیل تورم، مصالح ساختمانی، رکود و افزایش قیمت زمین رو به افزایش می‌باشد .

راهکار های دولت برای ثبات قیمت مسکن چیست؟

مالیات بستن به خانه های خالی، نظارت بر امور بنگاه های املاکی، بهبود سامانه ملی املاک، اسکان تنظیم پلتفرم‌های آنلاین، واگذاری زمین و مسکن و وام ودیعه مسکن

واحدهای داده شده نهضت ملی مسکن تا اخر 1402 چقدر است؟

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تا اخر امسال ۱۲۰ هزار واحد که ۱۰۰ هزار واحد آن روستایی و ۲۰ هزار واحد آن شهری میباشد تحویل داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *