جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

جرایم رایانه ای؛ هر آنچه که باید بدانید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

جرایم رایانه ای؛ هر آنچه که باید بدانید!

محتوای مطلب

مقدمه

برای اینکه بدانیم چه کارهایی در لیست جرایم رایانه ای قرار می گیرد، نیاز به بررسی عمیق تر داریم. به همین دلیل برای شروع از تعریف جرایم رایانه ای شروع می کنیم تا موضوع کمی بیشتر برایمان شفاف شود.

اگر نگاهی به فعالیت های کاری و شخصی خود بیندازید، می بینید بیشتر آن ها با تکنولوژی و اینترنت انجام می شوند. افراد زیادی در فضای مجازی حضور دارند، در آن کسب و کار خود را پیش می برند، معامله می کنند و حتی با افراد تازه آشنا می شوند. پرکاربرد بودن اینترنت سبب شده عده ای فرد سودجو بخواهند با اختلال ایجاد کردن از فعالیت های مردم سوء استفاده کنند. اینجا بود که قوانینی جدید برای فضای مجازی وضع شد.

در ادامه در مورد قوانین ایران صحبت می کنیم. اینکه این کشور چه فعالیت هایی را جرم محسوب می کند؟ بی اطلاع بودن شاید باعث شود دست بکاری بزنید و ندانید این یک جرم رایانه ای است!

در بخش آخر هم بررسی می کنیم تا ببینیم چه مجازات هایی برای این جرایم تعیین شده است. پس با ما همراه باشید.

تعریف جرایم رایانه ای

جرایم رایانه ای یک تعریف ساده، کلی و قابل فهم دارد؛ جرمی که در فضای مجازی و با کمک کامپیوتر انجام شده است. این تعریف به اندازه ی کافی گویاست اما بهترین مثالش دزدیدن اطلاعات افراد می باشد!

🔍برای مطالعه مقاله ی پلیس امنیت عمومی اینجا کلیک کنید.

اما موضوع چندان سطحی نیست و قوانین کار های زیاد و مختلفی را در فضای مجازی محکوم می کنند. در ادامه یک فهرست مفصل تر فراهم کرده ایم.

انواع جرایم رایانه ای

قانون فعالیت های غیر مجازی که توسط رایانه انجام می شود را به سه شاخه تقسیم می کند:

  1. کار هایی که برای خرابکاری انجام می شود.
  2. کلاهبرداری ها.
  3. داده هایی که به قصد جاسوسی سرقت می شوند.

فهرست زیر مروری کلی بر جرایم رایانه ای دارد و ممکن است یک سری فعالیت های دیگر هم جرم شناخته شوند که قانون به آن ها اشاره نکرده است:

  • هر فردی اجازه ی دست یافتن به سامانه های رایانه ای و مخابراتی را ندارد و اگر فردی بخواهد بدون اجازه بدستشان آورد مجرم رایانه ای شناخته خواهد شد.
  • در سامانه های رایانه ای یک سری اطلاعات در حال رد و بدل هستند که شنودشان توسط هرکسی مجاز نیست.
  • جاسوسی در هر مورد هر چیزی کار درستی نیست حتی در زمینه ی رایانه.
  • جعل اطلاعات.
  • فقط دست یافتن به داده های مخابراتی جزو جرایم رایانه ای محسوب نمی شود. بعضی افراد با اختلال ایجاد کردن در آن سعی می کنند سواستفاده کنند.
  • هر سرقتی که به رایانه ربط داشته باشد.
  • فردی اخبار دروغ منتشر کند و به اعتبار و آبروی دیگران لطمه بزند.
  • اینکه اطلاعاتی که بصورت غیرمجاز بدست آورده اید به فردی بفروشید. بدین ترتیب معامله ی داده ها در فهرست جرایم رایانه ای قرار می گیرد.
  • گاهی اوقات پای یک گذرواژه درمیان است که با داشتنش به منبع زیادی از اطلاعات رایانه ای دست پیدا می کنند. فاش کردن این گذرواژه غیرقانونی ست.

جرایم رایانه ای در ایران

فهرستی که در بالا برای جرایم رایانه ای ارائه دادیم در ایران هم جرم محسوب می شود. در این جا معنای چند مورد از آن ها را بصورت مفصل تر بررسی می کنیم.

کلاهبرداری رایانه ای

در زبان انگلیسی به اینکار Computer fraud می گویند. یعنی فردی از کامپیوتر و اینترنت به گونه ای استفاده کند که به سازمان ها و افراد ضرر برساند. کلاهبرداران رایانه ای حتی گاهی اوقات منابع را هدف قرار می دهند.

🔍برای رفتن به صفحه آپارات ما اینجا کلیک کنید.

کلاهبرداری رایانه ای کمی مبهم است و چند مثال کمک می کند بهتر موضوع برایمان جا بیوفتد:

  • بعضی افراد با توجه به هدفی که دارند، یک سری ایمیل های تقلبی ساخته و منتشر می کنند.
  • استفاده کردن از بدافزار برای دسترسی غیرمجاز به اطلاعات رایانه ای قطعا توسط دولت محکوم خواهد شد. منظورمان همان هک کردن کارت اعتباری افراد است.
  • مورد بعدی کاری جزو جرایم رایانه ای می باشد که خرابکاری محسوب می شود. در این روش فرد برای اینکه برای مدتی در سیستم ها اختلال ایجاد کند، از ویروس های رایانه ای استفاده می کند.
  • اختلال ایجاد کردن نام ها و دسته های مختلفی دارد. برای مثال شاخه ای از آن حملات منع سرویس نامیده می شود. کلمه ی فیشینگ را هم یک نوع خرابکاری دیگر است.

در آپدیت بعدی این مقاله به بررسی بیشتر جرایم رایانه ای میپردازیم. همراه ما باشید.

  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *