جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

تشخیص صدا؛ ضبط صدا در قانون

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد امتیاز: 13

تشخیص صدا و ضبط صدا در قانون

محتوای مطلب

مقدمه

تشخیص صدا یکی از مهم ترین دانش ها در علوم رایانه است که میتواند در مسائل حقوقی به افراد کمک کند. هر فردی در طول زمان زندگی خود دارای حقوق و تکالیفی است که یکی از بنیادی‌ترین حقوق افراد، حفظ حریم خصوصی آن‌ها است که موارد بسیاری مانند مسکن، جان، مال، آبرو و حیثیت افراد را در برمی‌گیرد. حریم خصوصی افراد همواره لازم است مورد تکریم و توجه قانون‌گذار باشد تا از تعرض و تجاوز به حریم خصوصی افراد جلوگیری شود.

تشخیص صدا و ضبط صدا در قانون

پس باید در نظر گرفت که ضبط صدا بدون اجازه از مواردی است که به حریم خصوصی افراد خدشه وارد می‌کند. امروزه در مواردی که ضبط صدا صورت می گیرد، برای تشخیص صدا، تعداد زیادی سیستم وجود دارد و سیستم های تشخیص صدا نیاز به نرم افزار هایی دارد تا بتوان به وسیله آن، داده ها را جمع آوری، تحلیل و تفسیر کرد.

تشخیص صدا یعنی چه؟

تشخیص صدا یا شناسایی گوینده یکی از مسائل مهم در علوم رایانه و هوش مصنوعی است. هدف این است که می توان یک فرد از روی صدایش شناسایی کرد. در این تکنولوژی صدای ضبط شده افراد پردازش می شود و برای مسائل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تشخیص صدا در مسائل امنیتی

از سیستم ها و نرم افزارهای تشخیص صدا می توان برای کمک به دولت استفاده کرد و در ارگان ها و نهادهای دولتی و ارتش با اهداف اجرای قانون، ادارات حقوقی مورد استفاده قرار گیرد. کارکنان می توانند به سرعت و به راحتی اسناد را جست و جو نمایند و با سرعت قابل قبول از اینترنت و رایانه استفاده نمایند.

⚡از نرم افزارهای تشخیص صدا در ارتش و در بخش کنترل و فرماندهی برای بررسی هویت استفاده می شود.

  • تشخیص صدا در جرم شناسی

احراز هویت از طریق صدا در کنار اثر انگشت می تواند در بررسی سوء پیشینه نقش مهمی داشته باشد. دقت این فناوری بسیار بالا است.

ضبط صدا در قانون

آیا ضبط صدا بدون اجازه، جرم است؟ ضبط صدای افراد بدون اجازه، توسط کارمندان دولت در شرایط خاص، جرم محسوب می شود ولی ضبط صدا توسط افراد عادی جرم محسوب نمی شود. ضبط صدا توسط افراد عادی تنها در صورتی جرم محسوب می شود که از آن سوء استفاده شود و یا فرد را تهدید کنن و باعث آسیب مادی و معنوی شود.

تشخیص صدا و ضبط صدا در قانون

اگر ضبط صدا بدون اجازه توسط کارمندان دولت صورت گیرد، باعث حبس از یک سال تا سه سال و جریمه نقدی از 8 میلیون تا 25 میلیون خواهد بود.

اعتبار صدا در دادگاه

آیا سیستم های تشخیص صدا میتوانند در مسائل حقوقی به ما کمک کنند؟ استفاده از صدای ضبط شده در دادگاه، اعتباری ندارد و اگر ادله ای از طریق غیر قانونی به دست آمده باشد قابل قبول نیست. اما ارائه کننده صدای ضبط شده اشخاص در مراجع رسمی دادگاه قابل کیفری است ولی اگر صدای ضبط شده و انتشار آن به صورت غیر قانونی باشد، مورد قبول دادگاه نیست و ادله قانونی به حساب نمی آید.

در چه مکان هایی نمی توان صدا را ضبط کرد؟

ضبط صدا در مکان هایی مانند دادگاه ها به دلیل شرایط و منافع اشخاص مختلف ممنوع بوده و جرم تلقی می شود و هر گونه ضبط صدا، فیلم و عکس از جلسه دادگاه ممنوع بوده و جرم تلقی می شود.

🔍جهت مشاهده نمونه کار های سامانه نهان نما اینجا کلیک کنید.

البته رئیس دادگاه می تواند اجازه بخشی از فیلم و ضبط صدا را صادر کند.

ضبط صدا توسط چه کسانی امکان پذیر است؟

بعضی از مشاغل مانند روزنامه نگاران و خبرنگاران به اقتضای شغلشان، می توانند در مکان های عمومی صدا را ضبط کنند. وکلا هم نیز می توانند صدای موکل را ضبط کنند.

ضبط صدا برای اثبات جرم

افراد صدای ضبط شده را به عنوان مدرک در دادگاه علیه فرد استفاده می کنند تا جرم فرد به کمک تشخیص صدا در دادگاه را اثبات نمایند. مکالمه تلفنی ضبط شده و یا هر صدایی که برای اثبات جرم و اعمال تشخیص صدا ضبط می کنند در دادگاه ادله خوبی محسوب نمی شود و به نظر قاضی بستگی دارد.

تشخیص صدا و ضبط صدا در قانون

اگر به صورت تلفنی مورد تهدید و یا فحاشی قرار گرفتید، برای اثبات فحاشی و تهدید از طریق صدای ضبط شده امکان پذیر نیست و باید دو نفر شاهد به دادگاه معرفی کنند.

مجازات ضبط صدا بدون سوء استفاده

در برخی از گوشی‌ های هوشمند به‌صورت اتوماتیک قابلیت ضبط صدا بدون اجازه در تماس‌های انجام شده را دارند یا ممکن است افرادی صدای دیگران را بدون اجازه ضبط کنند. در این صورت، هیچ جرمی صورت نگرفته و هیچ مجازاتی برای آن تعیین نشده است.

البته این شرایط تا زمانی است که صرفاً ضبط کردن صدا صورت‌ گرفته باشد و فرد قصد سوء استفاده و اقدام دیگری نداشته باشد. اگر فردی بدون اجازه صدای کسی را ضبط کند ولی سوء استفاده ای نکند، در صورتی که شاکی خصوصی داشته باشد به 3 تا 16 ماه حبس محکوم می شود.

مجازات ضبط صدا به همراه سوء استفاده

اگر صدای کسی را بدون رضایت او ضبط کنند و فرد را تهدید و یا اخاذی و یا آبروی او را ببرند مجازات سنگین تری دارد و مجازات 16 ماه تا 2 سال حبس را دارد و جریمه نقدی آن تا 40 میلیون ریال می باشد.

  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *