جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 123

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

محتوای مطلب

مقدمه روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

در این مقاله قصد داریم شما را با روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه آشنا کنیم پس همراه ما باشید. تصادف در زندگی های امروز بسیار افزایش یافته است و باعث خسارات کم یا زیادی به ماشین می‌شود.

با توجه به تعداد زیاد خودرو ها تصادف امری طبیعی است اما افت قیمت خودرو ممکن است باعث آزردگی خاطر فرد شود. خسارتی که به ماشین در تصادف وارد می‌شود خسارت مستقیم است که یا راننده و یا راننده مقابل از بیمه باید آن را پرداخت کند.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه
اما جالب است بدانید یک خسارت غیر مستقیم هم وجود دارد که همان افت قیمت خودرو است. تصادف باعث می‌شود خودرو تعمیر شود، قطعه ای از آن تعویض شود و یا آن را رنگ کنند که همین باعث کاهش قیمت آن می‌شود. اگر خودروی شما صفر باشد و جزو خودروهای گران قیمت محسوب شود، افت قیمت خیلی بیشتری دارد.

مهم است که بیمه شما افت قیمت خودرو را نیز پوشش دهد. در تصادف ها، آتش سوزی و دیگر اتفاقات ممکن است خودروی شما آسیب جدی ببیند و نیاز به رنگ کردن و تعویض قطعه داشته باشد.

لازم است بدانید خودروها بر اساس سال ساخت و کیلومتر شمار اینکه چقدر کار کرده هم افت قیمت پیدا میکنند. مثلا خودرویی که در چند سال ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کرده با خودرویی که ۳۰۰ هزار کار کرده یکی نیست و دومی قطعا افت قیمت بیشتری دارد. در این مقاله به موضوع شکایت و نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه میپردازیم و راجع به آن توضیح می‌دهیم.

پرداخت افت قیمت خودرو

مسئله مهم این است که خسارت افت قیمت خودرو توسط چه کسی پرداخت می‌شود؟ میدانیم که بیمه شخص ثالث خسارت وارد به افراد یا پرداخت می‌کند و بیمه بدنه ماشین خسارت خودرویی که آسیب دیده را میپردازد. باید بدانید که هزینه افت قیمت خودرو را باید راننده مقصر تصادف پرداخت کند.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

🔍مقاله بیمه بدنه خودرو؛ استعلام پوشش های موجود و قیمت را در سایت نهان نما برای اطلاعات بیشتر بخوانید.

محاسبه افت قیمت خودرو

لازم است بدانید خسارتی که به ماشین وارد شده باعث افت قیمت آن می‌شود یا نه. اینکه خودرو چقدر و تا چه حدودی افت قیمت پیدا کرده باید توسط کارشناس مربوطه بررسی شود.

چند عامل در افت قیمت خودرو بسیار مهم هستند که عبارتند از : سال ساخت خودرو، قیمت خودرو، خودروی داخلی یا وارداتی، بخشی که آسیب دیده، سابقه و میزان خسارت خودرو، رنگ شدگی و در نهایت اینکه قطعه ای از خودرو تعویض شود.

برای مثال قسمت هایی که بیشتر از همه در خودرو آسیب می‌بینند، درب ها، کاپوت و صندوق عقب است. همچنین تعویض قطعات خودروهای گران قیمت باعث افت قیمت زیادی در خودرو می‌شود.

عوامل موثر در محاسبه افت قیمت خودرو

  • سن خودرو

اولین موردی که باید به آن توجه کنید سن خودرو است. هرچقدر از سال ساخت خودروی شما بگذرد قیمت آن بیشتر افت می‌کند و کاهش می‌یابد. سال اول ۱۲ درصد، سال دوم ۱۸ درصد و سال سوم ۲۱ درصد افت قیمت خودرو را داریم.

  • رنگ شدگی و تعویض قطعات

مورد بعدی که بسیار هم مهم است رنگ شدگی خودرو و تعویض قطعات است. افت قیمت به ناحیه ای که رنگ شده نیز بستگی دارد مثلا اگر گلگیر رنگ شود ۲ الی ۳ درصد افت قیمت، درب ها ۳ الی ۴ درصد، صندوق ۳.۵ الی ۴.۵ درصد و کاپوت ۴ الی ۵ درصد افت قیمت خودرو می‌شود.

همچنين آسیب دیدگی صندوق و کاپوت ۵ تا ۷ درصد، تعویض درب صندوق ۵ تا ۶ درصد، تعویض گلگیر ۴ درصد و آسیب دیدگی شاسی و سقف ۱۰ درصد باعث افت قیمت خودرو می‌شود. اگر قسمت های کناری سقف آسیب دیده باشند تا ۵ درصد کاهش قیمت را در خودرو داریم.

  • کارکرد خودرو

سومین مورد کارکرد خودرو است. هر چه ماشین بیشتر کار کرده باشد افت قیمت آن بیشتر است. جالب است بدانید کارکرد استاندارد خودرو در هر سال ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر است. هر چه خودرو از ۲۰ هزار کیلومتر در سال کمتر کار کرده باشد خودروی کم کار به حساب می‌آید و هرچه از ۳۰ هزار کیلومتر بیشتر باشد خودروی پرکار است و در نتیجه افت قیمت بیشتری نیز دارد.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

  • رنگ خودرو

خودرویی که جزو رنگ های پر طرفدار مثل سفید، مشکی و نقره ای است کمتر افت قیمت پیدا می‌کند تا خودروهایی با رنگ های خاص مثل قرمز و آبی.

  • شدت تصادف

همانطور که انتظار داریم اگر خودرو آسیب گسترده ای در قطعات و میزان رنگ شدن ببیند از قیمت آن کم می‌شود. مثلا اگر کل خودرو رنگ شود تا ۶۰ درصد افت قیمت پیدا می‌کند.

  •  بیمه خودرو

اگر ماشین بیمه نداشته باشد و یا مهلت بیمه آن تمام شده باشد بر اساس مبلغ بیمه از قیمت آن کم می‌شود که بستگی به نوع بیمه و تخفیفات آن دارد.

خودروهای گران قیمت معمولا آپشن های جدیدی دارند و حتی ممکن است صاحب خودرو روی ماشین سیستم هایی را نصب کرده باشد که باعث افزایش قیمت خودرو می‌شود و اگر دچار خسارت شود، افت قیمت بیشتری پیدا می‌کنند. خودروهای بدون رنگ و صفر معمولا بیشتر دچار افت قیمت می‌شوند زیرا جبران خسارت برای آنها بیشتر است.

جلوگیری از افت قیمت خودرو

می‌توان با چند روش ساده از افت قیمت خودرو جلوگیری کرد. گذشتن از سال تولید خودرو و یا تصادفات ممکن است در اختیار ما نباشد اما مواردی وجود دارد که شما می‌توانید رعایت کنید و مجبور نباشید خسارت زیادی برای افت قیمت خودرو بپردازید.

🔍برای مشاهده مطلب مشاوره آنلاین بیمه توسط کارشناس رسمی سامانه نهان نما، می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

تمیز نگه داشتن خودرو، پارک کردن خودرو در پارکینگ و یا در سایه افتاب نمونه ای از این موارد است. همچنین باید به خودرو و سلامت آن اهمیت دهید. حتما چند وقت یکبار روغن و آب ماشین را عوض کنید. با احتیاط رانندگی کنید تا کمتر در معرض تصادف قرار بگیرید. فیلتر های ماشین را به موقع عوض کنید. با رعایت نکات بالا می‌توانید کمی از افت قیمت خودرو جلوگیری کنید.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

بیمه شخص ثالث در واقع باید خسارات مالی و جانی ناشی از تصادف را پرداخت کند که هزینه های افت قیمت خودرو را هم شامل می‌شود اما معمولا بیمه این مسئولیت را قبول نمی‌کند. شخص شاکی می‌تواند هزینه را از راننده مقصر بخواهد و راننده مقصر موظف است آن را پرداخت کند.

جالب است بدانید راننده مقصر می‌تواند از شرکت بیمه بابت پرداخت نکردن هزینه افت قیمت خودرو شکایت کند زیرا شرکت بیمه باید این هزینه را بپردازد. البته شکایت کردن از شرکت بیمه روندی کند و با هزینه زیادی دارد. پیشنهاد می‌شود در خسارات افت قیمت کمتر از ۲۰ میلیون تومان، طرفین با هم به توافق برسند تا نیازی نباشد از شرکت بیمه شکایتی صورت بگیرد.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

در بیمه بدنه شرایط کمی متفاوت است. بیمه بدنه در ابتدا با توافق فرد و شرکت بیمه نوشته می‌شود. ممکن است خسارت ناشی از افت قیمت خودرو جزو شرایط باشد یا نباشد. بیمه خسارت افت قیمت خودرو یک بیمه تکمیلی حساب می‌شود. در زمان بستن قرارداد می‌توانید این بیمه را زیر نظر بیمه اصلی دریافت کنید و هزینه آن را بپردازید.

⚡همانطور که گفتیم شما باید خسارت افت قیمت خودروی خود را در تصادفات از راننده مقصر بگیرید. اگر در این مورد با فرد مقابل به توافق رسیدید که نیازی به شکایت و رفتن به دادگاه نیست.

اما در بعضی موارد راننده مقصر مسئولیت تصادف را قبول نمیکند و خسارت افت قیمت خودرو را به شما نمی‌پردازد. در این صورت فرد باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند. پس از اینکه مقدار خسارت توسط کارشناس مشخص شد و مبلغ آن از ۲۰ میلیون تومان کمتر بود، این شکایت در شورای حل اختلاف بررسی و اگر از ۲۰ میلیون تومان بیشتر شد دادگاه به این شکایت رسیدگی می‌کند.

مدارک لازم برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو

اگر قصد دریافت خسارت افت قیمت بیمه را دارید، لازم است که مدارک زیر را همراه خود داشته باشید. این مدارک شامل گزارش پلیس، مدارک شناسایی صاحب خودرو، مدارک ماشین و کروکی تصادف است.

برای مشاهده تمامی ویدیوهای سامانه نهان نما و روش استفاده از آن می‌توانید از طریق آپارات، ما را دنبال کنید.

کروکی تصادف بسیار مهم است و حتما باید در مدارک موجود باشد در غیر این صورت دادگاه کروکی را رسم می‌کند. در این شرایط ممکن است با اصل کروکی تصادف متفاوت باشد و براورد افت قیمت خودرو دقیق نباشد. پس راجع به این مورد دقت زیادی داشته باشید.

سخن پایانی در روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

در این مقاله سعی کردیم به شما توضیح دهیم افت قیمت خودرو چیست و چگونه اتفاق می‌افتد. هنگام نوشتن قرارداد بیمه سعی کنید با کارشناس بیمه به طور کامل صحبت کنید و شرایط بیمه نامه را بدانید.

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

اگر قصد دارید میتوانید بیمه افت قیمت خودرو را نیز به بیمه اصلی خود اضافه کنید. به طور کلی لازم است بدانید بیمه به طور معمول هزینه افت قیمت خودروی شما را نمی‌پردازد و در تصادفات باید خسارت را از راننده مقصر دریافت کنید. مراحل دریافت خسارت از راننده مقصر و مدارک لازم را در این مقاله به شما کامل توضیح دادیم.

  • برای دریافت مشاوره آنلاین بیمه سامانه نهان نما از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • رزرو مشاوره

سوالات متداول

روش دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه چگونه است؟

اگر می‌خواهید بیمه هزینه افت قیمت خودرو را پرداخت کند باید در زمان بستن قرارداد این بیمه را نیز به بیمه ثالث و یا بدنه خود اضافه کنید.

افت قیمت خودرو چگونه اتفاق می‌افتد؟

با گذشت چندسال و همچنین در تصادفات، رنگ شدن ماشین، تعویض قطعه قیمت ماشین کاهش پیدا می‌کند.

برای شکایت از دریافت خسارت بیمه باید به کدام دادگاه مراجعه کرد؟

برای خسارت های کمتر از ۲۰ میلیون به شورای حل اختلاف و برای خسارت بیشتر از ۲۰ میلیون تومان به دادگاه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *