جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز: 148

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

محتوای مطلب

مقدمه

در میان انواع سیستم های تشخیص بیومتریک، شاخص‌ترین سیستم، سیستم تشخیص چهره است و این پدیده امری کاملا منطقی است زیرا ما معمولا با نگاه به چهره افراد است که آنها را ‌میشناسیم. در دنیای پیشرفته امروز که هوشمندسازی امنیت، امری لازم و ضروری است؛ سیستم های هوشمند تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس، از پرکاربردترین تجهیزات نظارتی هستند که در اماکن پرتردد مورد استفاده قرار میگیرند.

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

سامانه هوشمند پلیس یا همان دوربین های مداربسته مجهز به هوش مصنوعی، یکی از بهترین دستیاران پلیس در زمینه شناسایی افراد و دستگیری مجرمان و خلافکاران به‌شمار میرود. سیستم‌های هوشمند تشخیص چهره، با الگوریتمهای خاصی که در آنها تعبیه شده، قادرند با سرعت و دقت بالا، اطلاعات ثبت‌شده اعم از تصویر و ویدیو را تجزیه و تحلیل و اهداف را ردیابی کنند.

هم‌چنین تشخیص صدا، حرکت و چهره‌ی افراد و نیز تمایز انسان از حیوان و اشیا، تشخیص نفوذ، آنالیز اطلاعات، تراکم جمعیت و حتی شمارش افراد و مقایسه عکسهای اخیر با داده های قبلی سیستم، از جمله امکانات سامانه تشخیص چهره نیروی انتظامی جمهوری اسلامی است.

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس چگونه انجام میشود؟

شاید پرکاربردترین و به عبارت دیگر، مجازترین شکل بهره گیری از سیستمهای هوشمند نظارتی، بهره گیری مجریان قانون، از این تکنولوژی باشد. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که وظیفه برقراری امنیت در کشور را بر عهده دارد، با استفاده از سامانه های هوشمند تشخیص چهره، که از پیشرفته‌ترین و حرفه‌ای‌ترین سیستم‌های نظارتی محسوب میشوند، همواره میزان قابل‌توجهی عکس، از دستگیرشدگان جمع‌آوری می‌کند سپس با افزودن عکس به پایگاه های داده، عملیات تشخیص چهره، آغاز میشود.

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

کارشناسان پلیس با در اختیار داشتن حتی بخشی از تصویر چهره یک شخص مشکوک، می‌توانند به صورت کاملا حرفه‌ای، اطلاعات شخص موردنظر مانند: نام و نام خانوادگی، کد ملی، محل سکونت، املاک و دارایی‌ها و سوءسوابق احتمالی مظنون را استخراج نمایند.

هم‌چنین قابلیت تشخیص چهره با گوشیهای موبایل، به پلیس این فرصت را می‌دهد که از دستگاه هایی چون: تلفن‌های هوشمند، رایانه‌های لوحی و سایر دستگاه‌های قابل‌حمل برای عکاسی از رانندگان یا عابران پیاده استفاده کنند و با مقایسه تصویر ثبت‌شده با پایگاه داده، با سرعت بالا نسبت به شناسایی افراد اقدام کنند.

به‌کارگیری تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس توسط پلیس نه تنها سبب شناسایی بزهکاران و مجرمان می‌شود بلکه وجود چنین سیستمهایی به میزان قابل‌توجهی سبب کاهش ارتکاب جرم و نقض قانون نیز میشود. لازم به ذکر است که استفاده از این سامانه نیازمند دستور قضایی است و افراد عادی به راحتی نمیتوانند از آن استفاده نمایند.

کاربردهای فناوری تشخیص چهره کدامند؟

بازشناسی چهره، استفاده‌های فراوانی دارد که از جمله آن می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

باز کردن قفل گوشی موبایل

یکی از جذاب‌ترین امکانات تلفن‌های همراه، استفاده از فناوری تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی است که این امر به نوبه خود، امنیت تلفن‌های همراه و اطلاعات موجود در آن را به میزان قابل‌ توجهی افزایش می‌دهد و حتی در صورت سرقت گوشی هم اطلاعات به راحتی در دسترس نخواهد بود.

بانکداری

مشتریان بانک‌ها به‌جای استفاده از گذرواژه‌های یکبارمصرف، میتوانند با نگاه کردن به رایانه یا تلفن‌های هوشمند خود، اجازه انجام معاملات را بدهند.

فرودگاه‌ها و کنترل مرزها

امروزه در بسیاری از فرودگاه‌های جهان مسافران دارای گذرنامه های بیومتریک هستند و این از یک سو سبب می‌شود که مسافران مسیر ورودی تا گیت اصلی را به‌سرعت طی کنند و از سوی دیگر زمان انتظار را هم برای مسافران کاهش می‌دهد.

🔍برای مطالعه مقاله تاری تصویر، بررسی و رفع تاری توسط سامانه دانش بنیان نهان نما از طریق این لینک اقدام نمایید.

پیدا کردن افراد گمشده

یافتن مفقودین یا حتی قربانیان قاچاق انسان، دیگر کاربرد سیستم‌های هوشمند تشخیص چهره است؛ به این ترتیب که عکس افراد مفقود شده به پایگاه داده اضافه میشود و به محض تشخیص هویت مفقودین در فرودگاه‌ها، فضاهای عمومی، فروشگاه‌ها و … نیروی انتظامی در جریان قرار میگیرد و موقعیت مکانی فرد، رصد و اقدامات لازم جهت نجات گروگان‌ها یا بازگرداندن مفقودین، صورت میگیرد.

پایانه‌های فروشگاهی

با نصب دوربین‌های هوشمند مداربسته در پایانه‌های فروشگاهی، هم خطر سرقت در این اماکن کاهش می‌یابد و هم در صورت بروز سرقت، شناسایی سارق یا سارقین کالاها به سهولت امکان‌پذیر است.

مراقبت‌های بهداشتی

یکی دیگر از قابلیت‌های تکنولوژی شناسایی چهره، کمک به مراقبت از بیماران است. هم‌چنین AiCure در همین زمینه، برنامه‌ای را ارائه داده است که با کمک الگوریتم چهره، می‌تواند مطمئن شود که بیمار، داروهای خود را مطابق دستور مصرف می‌کند یا خیر. البته برخورداری از این امکان سیستمهای احراز هویت، در صورتی است که فناوری بیومتریک ارزان و به ‌راحتی در دسترس باشد.

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

شناخت رانندگان

شرکت‌های خودروسازی تلاش می‌کنند فناوری تشخیص چهره را جایگزین کلید خودرو نمایند تا در آینده ای نه‌چندان دور، به‌جای استفاده از کلید از طریق شناسایی چهره برای راه‌اندازی خودرو، تنظیم صندلی، آینه و غیره استفاده کنند.

حضوروغیاب کارکنان و دانش‌آموزان

برخی از مراکز آموزشی در چین، حضوروغیاب دانش‌آموزان را با استفاده از سیستم‌های تشخیص چهره، انجام می‌دهند؛ همین‌طور، ادارات، سازمان‌ها، کارخانجات و جز آن نیز ورود و خروج کارمندان یا کارگران را با استفاده از همین سامانه انجام می‌دهند.

فرآیند احراز هویت در سیستم های تشخیص چهره

هر یک از سیستم های تشخیص هویت از الگوریتمهای خاص خود پیروی می‌کنند اما مراحل کلی کار در این سیستم ها بدین شرح است:

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

ردیابی چهره

ردیابی همان فرآیند یافتن صورت در یک تصویر است. در دوربین های هوشمند، دوربین در جستجوی صورت افراد، اطراف صورت را با یک کادر مشخص می‌کند تا فوکوس خودکار انجام شود.

تحلیل و بررسی چهره

سامانه، با ایجاد برشی از عکس و آنالیز آن، به تجزیه و تحلیل صورت میپردازد. در این مرحله، با اندازه‌گیری فواصل بین اعضای صورت اعم از چشم، چانه، بینی و دهان و تبدیل این اطلاعات به عدد یا نقطه، نقشه‌برداری از صورت انجام میشود.

تبدیل تصویر به داده

در این مرحله، سیستم با استفاده از داده‌های به‌دست‌آمده، آنالیز چهره را در قالب یک فرمول ریاضی ارائه می‌دهد. هر صورت، کد عددی خاص خود را دارد که این کد نیز مانند اثر انگشت منحصربه‌فرد و از شخصی به شخص دیگر متفاوت است.

پیدا کردن تشابه و احراز هویت

سامانه تشخیص چهره پس از سه مرحله قبل، و پس از مقایسه تصویر ثبت ‌شده دوربین با بانک اطلاعاتی سیستم، در صورت وجود تشابه، فرد را شناسایی می‌کند.

مزایا و معایب سیستم تشخیص چهره

علاوه ‌بر بازگشایی قفل تلفن های هوشمند، مزایای دیگر سیستمهای شناسایی چهره عبارت است از:

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

افزایش امنیت، کاهش جرایم، راحت‌تر انجام شدن امور بانکی چون؛ عملیات کارت به کارت و حتی پرداخت‌های نقدی، صرفه‌جویی در زمان و قابلیت ادغام با سایر تکنولوژی‌ها. اما تکنولوژی شناسایی چهره نیز مانند سایر پدیده‌ها، به موازات مزایایی که دارد بعضا معایبی نیز دارد که اعتراضات و نارضایتی‌هایی را در پی دارد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:

  • نظارت گسترده و محدود کردن آزادی افراد
  • تشخیص اشتباه در احراز هویت و مجرم تلقی شدن افراد بی‌گناه
  • ذخیره‌سازی اطلاعات با حجم زیاد
  • نقض حریم خصوصی افراد

هنگام عدم دسترسی به سامانه هوشمند پلیس راهکار چیست؟

طبق برآوردها به ‌طور تقریبی بیش از نیمی از جمعیت جهان به‌صورت مستقیم با فناوری تشخیص چهره، سر و کاردارند. اما در بسیاری از موارد، بر اساس احکام قضایی، دسترسی به سامانه هوشمند پلیس امکان‌پذیر نیست.

تشخیص چهره با سامانه هوشمند پلیس

در چنین شرایطی شما می‌توانید از سامانه های چهره نگاری که در این حوزه متخصص هستند کمک بگیرید. سامانه نها‌ن نما به عنوان یکی از بهترین سامانه های چهره نگاری و متخصص در زمینه رفع تاری و بهبود کیفیت فیلم و عکس دوربین های مداربسته، یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می تواند در این زمینه یاری گر شما باشد.

سامانه نهان نما به نشانی NahanNama.ir یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه هوش مصنوعی و پردازش تصویر، فعالیت دارد و تا کنون موفق شده است پروژه‌های متعددی در زمینه بهبود کیفیت تصویر را با ارگان های مختلف به انجام برساند.

متخصصان سامانه نهان نما، پس از دریافت تصاویر تاری که توسط دوربین های مداربسته شما ذخیره شده است، نسبت به بهبود کیفیت تصاویر اقدام میکنند، سپس با ارائه تصاویر به کارشناسان خبره چهره نگاری، ترسیم چهره به بهترین شکل ممکن در این مرکز صورت میگیرد.

در نهایت شما می‌توانید به کمک سامانه چهره نگاری نهان نما و از کانال جستجوی محلی، افراد موردنظر را شناسایی کنید و اقدامات بعدی را انجام دهید.

  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

سوالات متداول

امکانات سامانه تشخیص چهره نیرو انتظامی جمهوری اسلامی چیست؟

تشخیص صدا، حرکت و چهره‌ی افراد و نیز تمایز انسان از حیوان و اشیا، تشخیص نفوذ، آنالیز اطلاعات، تراکم جمعیت و حتی شمارش افراد و مقایسه عکسهای اخیر با داده های قبلی سیستم، از جمله امکانات سامانه تشخیص چهره نیرو انتظامی است.

نیرو انتظامی با تشخیص چهره چه مواردی را بدست میاورد؟

کارشناسان پلیس با در اختیار داشتن حتی بخشی از تصویر چهره یک شخص مشکوک، می‌توانند به صورت کاملا حرفه‌ای، اطلاعات شخص موردنظر مانند: نام و نام خانوادگی، کد ملی، محل سکونت، املاک و دارایی‌ها و سوءسوابق احتمالی مظنون را استخراج نمایند.

چند نمونه از کارایی های فناوری تشخیص چهره چیست؟

پیدا کردن افراد گمشده، فرودگاه‌ها و کنترل مرزها، حضور و غیاب کارکنان و دانش‌آموزان و بسیاری از موارد دیگر همچون شرکت‌ های خودرو سازی که تلاش می‌کنند فناوری تشخیص چهره را جایگزین کلید خودرو نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *