جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لوگو سامانه رفع تاری، چهره نگاری و تشخیص پلاک نهان نما

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز: 138

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

محتوای مطلب

تصادف و فرار از از صحنه

تصادفات صحنه خارج یا فرار از صحنه تصادف تصور کنید خودرو خود را در مکانی پارک کرده اید و برای انجام کاری رفته اید زمانی که برمی گردید با صحنه یک تصادف مواجه می شوید، تصادف اتفاق افتاده اما راننده از صحنه خارج شده و به اصطلاح فرار کرده است.

یا در مورد دیگری را تصور کنید شما در حال رانندگی هستید و خودرویی با شما تصادف می کند و از صحنه متواری می شود. اگر برای خود شما اتفاق نیافته باشد حتما از اطرافیان خود شنیده اید که در این شرایط قرار گرفته اند.

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

اقداماتی که در این زمان باید انجام دهید به چه صورت است؟ به کجا باید مراجعه کنید؟در این مقاله به مراحل و روند بعد از تصادف خواهیم پرداخت در ادامه با ما همراه باشید.

در صحنه تصادف جاده ای یا خیابانی  نکات حیاتی که باید رعایت کرد به این ترتیب است:

  • با پلیس تماس بگیرید.
  • اگر در تصادف آسیب دیدگی بود با اورژانس تماس بگیرید.
  • اگر میخواهید افراد و خودرو ها را جا به جا کنید از صحنه تصادف عکس و فیلم بگیرید.
  • راه را باز کنید و از ایجاد ترافیک جلوگیری کنید.
  • مدارک و بیمه نامه شخص مقصر را بگیرید.

این اقدامات را زمانی میتوان انجام داد که ضارب یا مقصر در صحنه حضور داشته باشد.

🔍برای مطالعه حکم تصادف منجر به فوت می‏‎توانید از اینجا اقدام کنید.

اما وقتی مقصر از صحنه جرم فراری می شود چه باید کرد؟ باز هم این مراحل را دنبال کنیم یا نیاز است که اقدامات دیگری انجام داد؟ با ما همراه باشید تا از به بررسی این مورد بپردازیم.

  • آرامش خود را حفظ کنید.
  • به پلیس زنگ بزنید.
  • در صورت حرج و آسیب دیدگی با اورژانس تماس بگیرید.
  • صورت جلسه تهیه کنید و از شاهدان امضا بگیرید.

آیا فرار از صحنه تصادف جرم محسوب میشود؟

متواری شدن از صحنه جرم  به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیافتد. ترس و تشویش در لحظه تصادف، نداشتن گواهی نامه، نداشتن بیمه و …. در چنین مواردی فرد متواری مجرم محسوب می شود. چه بسا با ماندن در صحنه جرم و تماس گرفتن با امداد و نیروهای پلیس بتواند جان مسدوم یا مسدومین را در لحضات طلایی نجات دهد. اما با فرار از صحنه تصادف علاوه بر این که شانس نجات و کمک به یک فرد دیگر را از دست میدهد جرم خود را نیز بیشتر می کند. در مواقعی که مجرم متواری شده چه باید بکنیم؟

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

خونسردی خود را حفظ کنید و با پلیس 110 تماس بگیرید و اتفاق را شرح دهید تا در صورت حضور بتوانند صورت  جلسه دقیقی تنظیم کنند. اولویت را تماس با اورژانس و رسیدگی به مصدومین احتمالی قرا دهید. برای مشاهده ویدئو های این گونه تصادفات می‌توانید آپارات سامانه نهان نما را دنبال کنید.

بعد ازاین مرحله پر تنش و در مرحله بعد فردی که متضرر شده باید به کلانتری مراجعه کند و طرح شکایت خود را تنظیم کند. در این مرحله اگر زیان وارد شده فقط به خودرو باشد و جنبه مالی داشته باشد، داشتن کروکی تصادف و بیمه نامه به راحتی می تواند فرد را کمک کند. اما اگر آسیب وارده به فرد یا افراد با شد باید به مرکز پزشکی قانونی مراجعه کنند.

مجازات فرار از صحنه تصادف جرحی در‌صورت مقصر بودن

فرار از صحنه تصادف جرحی برطبق ماده قانون 719 قانون مجازات اسلامی ضمانت کیفرس است. برطبق اسن ماده قانون اگر فرد در مقصر در حالی که مصدوم نیاز به کمک دارد صحنه را ترک کندبه حسب مورد بیش از 3/2 مجازات در ماده قانون 714،715،716 خواهد بود و دادگاه نیز در این خصوص نمی تواند تخفیفی لحاظ کند.

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

پرداخت خسارت در تصادف حرجی چگونه است؟

خسارت در تصادفات جرحی از طریق بیمه شخص ثالث  فرد مقصر پرداخت می شود. مبلغ این دیه را هر سال بیمه مرکزی بر اساس ماه های حرام و عادی محاسبه میکند و به شرکت های بیمه اعلام میکند. در صورت بروز هرگونه مشکلی بیمه گذار موظف به پرداخت دیه است.

مجازات فرار از صحنه تصادف منجر به فوت

در صورت تصادف منجر به فوت و فرار از صحنه تصادف راننده مقصر حکم به صورت قتل شبه عمد خواهد بود. در چنین مواردی فرد به قصاص محکوم نمی شود. مجازات بین شش ماه تا سه سال حبس و پرداخت دیه  خواهد بود. اگر راننده مقر از صحنه تصادف فرار کند به درخواست خانواده متوفی 3/2 حداکثر مجازات و دیه برای مجرم در نظر گرفته میشود.

⚡توجه داشته باشید برای دریافت دیه از شرکت های بیمه شما باید بیمه شخص ثالث داشته باشید.

مجازات راننده متواری در تصادفات غیر جرحی چیست؟

در تصادفاتی که منجر به جرح و فوت نمی شود فرار از صحنه تصادف جرم محسوب نمی شود و با اعلام پلاک ماشین فراری و مقصر به مراجع قضایی می توان شکایت خود را تنظیم کرد و پیگیر پرونده و دریافت خسارت از بیمه شد.

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

اگر فرد مقصر از انواع بیمه در این گونه موارد برخوردار باشد می تواند از بازپرداخت توسط شرکت بیمه گذار اطمینان حاصل کند. اگر در زمینه بیمه و انواع و قوانین مربوط به آن نیاز به راهنمایی دارید به مشاوران بیمه تیم ما مراجعه کنید.

فرار از صحنه تصادف خودرو پارک شده

همان طور که در ابتدای بحث گفتیم در موقعیتی که تصادف با خودرو پارک شده باشد و فرد ضارب متواری شود یا بهتر است بگوییم صحنه را ترک کند حکم چیست؟ مجازات این نوع تصادفات حکم برای تخریب محسوب می شود اما فقط اگر خودرو پارک شده در مکان مناسبی پارک شده باشد این حکم صادق است و فرار از صحنه تصادف جرم محسوب می شود.

🔍برای مطالعه مقاله برق دزدی و جزای نقدی این جرم میتوانید از اینجا اقدام نمایید.

حالا که شما خودرو خود را جای درست پارک کرده اید و تصادف اتفاق افتاده میتوانید به دوربین های مداربسته اطراف مراجعه کنید و فیلم های مربوط به آن را تهیه کنید. فیلم ها را برای سامانه نهان نما ارسال کنید تا پلاک خودرو متواری را برای شما شفاف سازی کند و به گرفتن خسارت شما از فرد متواری کمک کند.

نحوه شکایت از راننده مقصر در تصادفات رانندگی در‌صورت فرار از صحنه جرم

تا اینجا به طور کلی با مراحل و اقدامات پس از تصادف آشنا شدیدم با همراه باشید تا به ببرسی و اهمیت هر کدام از این مراحل بپردازیم.

تهیه عکس و فیلم از صحنه تصادف

تهیه عکس و فیلم از صحنه تصادف را به عنوان سندی بر چگونگی وقوع حادثه میتوان نگاه کرد با داشتن عکس و فیلم از لحظه های پس از تصادف شما می توانید به روند درست پرونده و گرفتن حق خود به طور کامل اقدام کنید.

فرار از صحنه تصادف؛ جرم روی جرم!

کروکی

یکی دیگر از نکات مهم در اقدامات بعد از تصادف کشیدن کروکی است. برای دریافت خسارت از بیمه داشتن برگه کروکی که افسر از صحنه تصادف کشیده است الزامی است. کروکی ها معمولا دونوع رسم می شوند کروکی سازشی و غیر سازشی که هر کدام باید شرایط خاصی را داشته باشند.

⚡توجه داشته باشید فقط پنج روز بعد از تصادف و تاریخ برگه کروکی می توانید برای دریافت خسارت به بیمه مراجعه کنید بعد از این تاریخ کروکی شما معتبر نخواهد بود.

  • برای ارسال پرونده خود به سامانه نهان نما می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.
  • بررسی پرونده

سوالات متداول

مبلغ دیه شخص ثالث چقدر است؟

در ماه های غیر حرام: 900 میلیون است. درماه های حرام: 1 میلیارد 200 میلیون تومان است

مجازات فرار از صحنه تصادف منجر به فوت چیست؟

اگر راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کند به درخواست خانواده متوفی 3/2 حداکثر مجازات و دیه برای مجرم در .نظر گرفته میشود

برای شفاف سازی شماره پلاک خودرو متواری از دوربین های مداربسته چیکار کنیم؟

فیلم ها را برای سامانه نهان نما ارسال کنید تا پلاک خودرو متواری را برای شما شفاف سازی کند و به گرفتن خسارت شما از فرد متواری کمک کند.

2 پاسخ

  1. چهارمین سایتی که میخونم و بجز بازی با کلمات هیچ مطلب صحیح و به درد بخور ندیدم !!! واقعا باعث تاسفه که فقط به فکر فروش بیمه و تبلیغات سایت هستیم یعنی یک نفر در مجموعه نیست که اطلاع داشته باشه !!!
    اجازه بدین من بگم امروز تصادف کردم مقصر طرف مقابل بود عکس و فیلم تهیه کردم خواستیم بکشیم کنار که طرف فرار کرد پلیس راهور اومد کروکی و گزارش نمیدن به صدو ده کلانتری زدم نیومد گفت به ما مربوط نمیشه هم راهور هم کلانتری گفت برو مراکز و دفاتر قضایی شکایت کن من میخواستم از این به بعدش اطلاعات کسب کنم که دیدم اصلا شما تو باغ نیستین و جالب همه سایتها نوشتن اول خونسردی خودتونو حفظ کنید !!!!!

    1. سلام خدمت شما، برای این که بتونید اطلاعات تخصصی این حوزه رو به دست بیارید باید با مشاورین ما از بخش خدمات در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *